Ziedu mode šajā vasarā

Igauņu florista Ahti Lyra padoms: šīs vasaras ziedu tendences?

Apzināts dzīvesveids un racionāls patēriņš ir svarīgi arī ziedu pasaules atslēgvārdi. Pušķi ar lieliem dekoratīviem ziediem šosezon ir aizstāti ar minimālismu un dabiskāku stilu.

Šī gada ziedu pasaules galvenās tēmas ir sadalītas četrās galvenajās kategorijās: “Cilvēka pieskāriens”, tas ir, siltas zemes krāsas, maigas faktūras un nepabeigtas dabiskas formas; “Līdzsvarota sabiedrība” jeb organiski materiāli, dabiski, nomierinoši toņi, atkārtoti izmantojami priekšmeti un savvaļas ziedu kompozīcijas; "Atjaunotais laikmets" vai ģeometriskas formas, pasteļi ar drosmīgākām nokrāsām un "Neprātīgā vīzija", kur satiekas spilgtas krāsas, metālisks spīdums, rotaļīgi silueti un pasakainas formas.

Kādi ir šīsvasaras populārākie ziedi?

Tāpat kā krāsu izvēlē, arī ziedu izvēlē valda ir minimālisms un tuvināšanās dabai.

Modīgi pušķi ir lieliski apvienoti ar parka rozēm, neļķēm, margrietiņām, veronikām, peonijām un daudziem citiem mīļākajiem dārza ziediem.

Tomēr šogad norimst eikaliptu trakums, un starp ziediem tiek likti dabā savākti zari, dažādi augi, papardes un olīvu zari. Protams, ja augi tiek vākti savvaļā,noderīgi ir pazīt augus, lai nekaitētu apdraudētajām un aizsargājamām augu sugām. Vasarā peonijas piesaista vislielāko uzmanību, peoniju sezona veikalos ilgst no maija līdz jūlija pirmajām nedēļām. Bez peonijām vasarā tiek dota priekšroka arī daudziem citiem vasaras ziediem, piemēram, hortenzijām, lauvmutītēm, gladiolām un dālijām.

Vienkārši vai daudzkrāsaini pušķi?

Priekšroka tiek dota pasteļiem un siltajiem toņiem; joprojām ir modē maigums, gaiši rozā toņi kontrasts starp dzelteno un dabiski zilo vai violeto. Neskatoties uz minimālistisko izskatu, pušķos izmantoti daudzveidīgi ziedi, zaļumi un lapas, tāpēc pušķis piesaista aci un apbur saņēmēju. Priekšroka dodama lielākiem, pilnākiem pušķiem ar vairāk ziediem. Priekšroka dodama daudzkrāsainiem un jauktiem pušķiem, kas parasti ir diezgan dabiski, it kā vienā pušķī būtu salikti ziedi, kas savākts tieši no daŗza. Pat tradicionālos rožu un liliju pušķus rotā dabiski zari un lapas, kas rada izturības sajūtu un emocionalitāti.

Vasaras kāzas - kādas ir pašreizējās tendences?

Liela nozīme kāzu pušķos šosezon ir zaļajām lapām un augiem. Ziedi arī ir svarīgi, bet ne spilgtie vai dominējošie. Arī dekoratīvo ziedu, piemēram, orhideju, gadījumā tiek izmantoti minimāli materiāli, lai dizains veidotu harmonisku veselumu.

Ar ko atšķiras krāsu izvēle vasarā salīdzinājumā ar citiem gadalaikiem?

Vasaras sezona asociējas ar laukiem, zaļumiem un zeltītiem labības laukiem, skaistām dabas ainavām, lauku mājām, tāpēc īpaša uzmanība tiek pievērsta mājas dārza un lauka ziediem. Vasarā rozes, flamingo un lilijas ar eksotiskajiem ziediem paliek otrajā plānā. Vasarā, izvēloties ziedus, obligāti jāņem vērā to glabāšanās laiks, lai izvēlētais pušķis labi panes vasaras karstumu un sauli.

Kā pārsteigt ar galvu reibinošu vasaras pušķi?

Lai pasūtītu ekskluzīvu vasaras pušķi, florists Ahti Lyra iesaka uzticēties floristam.

Tas galvenokārt saistīts ar faktu, ka vasaras ziedu piedāvājums bieži ir atkarīgs no laika apstākļiem, tāpēc florists var izvēlēties pareizos ziedus, ko piegādā agri no rīta. Tomēr klienta vēlmes vienmēr ir svarīgas, izvēloties klientam tīkamākos ziedus, kurus florists cenšas maksimāli ņemt vērā. Interflora piedāvājuma klāsts piedāvā dažādus vasaras modernus jauktos pušķus, ko veido rūpīgi izvēlēti floristi ar savvaļas un dārza ziediem.

Plašāku informāciju par Interflora vasaras pušķiem var atrast šeit.